Omassa rauhassa mutta lähellä kaupunkeja

Sami Kupiainen seisoo metsässä iloisena

Sami Kupiainen osti avovaimonsa kanssa oman kodin Hallista kaksi vuotta sitten. Paikkakunta on täydellinen paljon luonnossa harrastaville, ja työpaikkakin on vieressä.

Sami Kupiainen, 47, muutti avovaimonsa kanssa kymmenen vuotta sitten kaupungista maalle. Elämä kerrostalossa tuntui vaikealta, kun harrastukset liittyivät luontoon. Kaipuu pois kiireen keskeltä oli kypsynyt jo pitkään.

“Aluksi vuokrasimme koteja syrjäseuduilta, mutta kaksi vuotta sitten ostimme oman kodin Hallista. Silloin työpaikkani CSI Composites muutti Vilppulasta tänne”, Sami kertoo.

“Avovaimollani on kaksi koiraa, joiden kanssa hän ulkoilee luonnossa. Myös minun harrastukseni tapahtuvat luonnossa. Marjastan, sienestän, kalastan ja pyöräilen. Nyt voin tehdä niitä kaikkia suoraan kotipihalta.”

Sami kokee pariskunnan elämän uomautuneen hyvin Hallissa. Hänellä on työpaikka lähellä, ja vaimon työ onnistuu sujuvasti etänä Jyväskylään.

“Nettiyhteydet pelaavat moitteettomasti, eikä Jyväskylään ole pitkä matka autoilla muutamana päivänä viikossa. Vaimoni käy myös muualla Suomessa työmatkoilla ja sekin on onnistunut hyvin.”

Aukea metsässä Hallissa

Peruspalvelut löytyvät

Vaikka Samille kaupunkikulttuuri tuntuu nykyään vieraalta, hän arvostaa silti sitä, että Halli on lähellä isompia paikkakuntia, kuten Jämsää, Mänttää, Tamperetta ja Jyväskylää.

“Hallista löytyy kaikki peruspalvelut ruokakaupoista terveysasemaan, mutta välillä käymme isommilla ostoksilla ruoka- tai rautakaupassa Mäntässä. Tunti Tampereelle kaupungin sykkeeseekään ei ole matka eikä mikään hurauttaa autolla.”

Pariskunta ei kaipaa asumaan kaupunkiin. Halliin heitä sitoo aikaavievin harrastus, oman talon kunnostaminen, ja paikkakunnan ilmapiirikin saa Samilta kiitosta.

“Vaikka me emme ole kuplivan sosiaalisia vaan enemmänkin erakkohenkisiä, meidät on otettu hyvin vastaan. Olemme asuneet myös muilla pienillä paikkakunnilla, joten kokemusta löytyy myös toisenlaisesta kulttuurista. Täältä löytyy naapuriapua sitä tarvitseville.”

Tutustu Samin työpaikkaan, komposiittiteknologiaa kehittävään CSI Composites -yritykseen.

© 2024 creative-crue-logo