Perheellisen paratiisi keskellä kauneinta Järvi-Suomea

Jenni Kunnas palvelee asiakasta omistamassaan kahvilassa

Jenni Kunnas on paluumuuttaja, jolla oli teininä kova kiire pois kotipaikkakunnaltaan Hallista. Perheellistyminen auttoi näkemään kylän uusin silmin. “Halli on yllättävän elinvoimainen.”

“Pieni ja turvallinen paikka, jossa paikalliset tuntevat toisensa ja kaunis kylätaajama, joka sijaitsee järven rannalla. Voiko perheellinen muuta toivoa?” Jenni Kunnas, 43, kysyy.

Jenni asui vielä lukioikäisenä Hallissa, mutta lähti sen jälkeen Rovaniemelle opiskelemaan matkailututkimusta ja markkinointia. Kesät kuluivat töissä Islannissa ja Norjassa.

“Kun aloin odottaa esikoista, palasin Halliin ja tänne olen jäänyt. Uskon, että täältä löytyy myös loppusijoituspaikkani, kun sen aika tulee.”

Jenni on töissä Patrialla assistenttina mutta myös tuore yrittäjä.

“Avasin viime vuonna Halliin putiikkihotellin ja kahvilan, Villa Klubirannan. Se sijaitsee Eväjärven rannalla aivan kylän keskustan liepeillä arkkitehti Bertel Strömmerin suunnittelemassa 1940-luvun kiinteistössä.”

Houkutteleva paikka yrittää

Hallilla on vahvat juuret ilmailuhistoriassa ja se on alan harrastajille tuttu vierailukohde. Paikkakunnasta tekee poikkeuksellisen se, että siellä on elinvoimaisia suuria yrityksiä ja työnantajia sekä aktiivista työmatkaliikennettä.

“Kun katsoo Suomen karttaa, huomaa, että Halli sijaitsee sopivasti keskellä kauneinta Järvi-Suomea. Aivan vieressä kulkee vilkasliikenteinen Ysitie. Minulle tämä kertoo Hallin potentiaalista. Halli on kokoaan suurempi paikka. Siksi päätin sijoittaa siihen yrittäjänä.”

Tulevaisuudessa Hallista tulee entistä elinvoimaisempi. Suomen päätös hankkia F-35-hävittäjiä takaa sen, että Patrian Hallin-tehtaalla, jossa kokoonpannaan hävittäjien eturunkoja, tulee käymään kuhina. Työvoimaa tarvitaan lisää ja paljon. Se tarkoittanee kävijävirtaa myös Jennin putiikkihotellille.

Perheyrittämistä suurella sydämellä

Valtaosa Jennin vapaa-ajasta kuluu oman yrityksen työtehtävissä.

“Leivon, valmistelen hotelliaamiaisen, siivoan, hoidan sisäänkirjautumiset”, hän listaa.

Viihtyisästi kalustettu huone Hallissa sijaitsevassa putiikkihotellissa

Hotelli on remontoitu ja sisustettu yhdessä puolison kanssa, ja kahvilassa apuna ovat Jennin 17-vuotias poika ja hänen tyttöystävänsä.

“Tämä on intohimoni. Minulla on henkilökohtainen salainen päämäärä tehdä Hallista entistä vetovoimaisempi paikka ja saada muutkin näkemään millainen helmi se on”, hän paljastaa.

“Suhtaudun nykyään suurella lämmöllä ja rakkaudella kotipaikkakuntaani, vaikka nuorena minulla oli kiire päästä pois täältä. 8-vuotiaiden kaksosten äitinä en voisi keksiä parempaa paikkaa perheelleni.”

Tutustu Jennin perheen hotelliin ja kahvilaan Villa Klubirantaan täällä.

 

© 2024 creative-crue-logo