“Hallissa voi asua aivan palveluiden lähellä mutta maalla”

Veijo Pietiläinen keskellä metsämaisemaa

Kotiseutuneuvos Veijo Pietiläinen palasi eläköitymisen myötä Halliin. “Lapsuus ja nuoruus Hallissa täällä loivat erityisen siteen paikkakuntaan.”

“Synnyin talossa, jossa nyt asun. Välillä kävin Etelä-Suomessa opiskelemassa. Siellä tein myös työurani”, Veijo Pietiläinen, 76, kertoo. Hän palasi vuonna 2003 eläköitymisen myötä Halliin.

“Täällä vietetty lapsuus ja nuoruus loivat erityisen siteen paikkakuntaan. Elämä Hallissa on tuntunut aina kotoisalta, enkä koskaan oikein pitänyt pääkaupunkiseudusta.”

Veijo eli Vepi on tuttu ihminen hallilaisille. Paluumuutosta lähtien hän on ollut aktiivisesti mukana paikallisen kotiseutuyhdistyksen toiminnassa ja sen myötä nyt myös kotiseutuneuvos.

Maisemakuva HallistaPalvelut tiiviillä alueella

Jo Kuoreveden kunnan aikana Halli toimi kuntakeskuksena. Kun kunta 2000-luvun alussa liittyi Jämsän kaupunkiin, palvelut keskittyivät Halliin entisestään.

“Aiemmin palvelut löytyivät hajanaisesti eri puolelta Kuorevettä, nyt ne ovat tiiviillä alueella Hallissa. Täällä on muun muassa päiväkoti, koulu, kirjasto kaupat ja terveyspalvelut.”

Veijo on seurannut Hallin kehitystä jo pitkään. Hänen mukaansa paikkakunnalle on tullut paljon hänen ikäluokkaansa nuorempia asukkaita. Mutta vanhemmallekin väestölle löytyy paljon puuhaa muun muassa eri yhdistysten kautta.

“Toivon, että tulevaisuuden Halli olisi entistä elinvoimaisempi. Täällä on työmahdollisuuksia ja tilaa asua. Hallin erinomaisuus piilee muun muassa siinä, että voit asua aivan lähellä keskustaa tilavasti ja omassa rauhassa mutta maalla. Pidämme tiukasti kiinni siitä, että palvelumme pysyvät ainakin yhtä hyvinä kuin mitä ne nyt ovat.”

Tutustu Hallin alueella toimivan kotiseutuyhdistyksen aktiiviseen toimintaan ja sen ylläpitämään kotiseutumuseoon yhdistyksen verkkosivuilla.

© 2024 creative-crue-logo